Pretraži ovaj blog

četvrtak, 21. svibnja 2015.

Mijenjanje života

Svako jutro možemo promijeniti život. Umjesto na poteškoće, obratite pažnju na lijepe stvari. Preskočite razbacanu odjeću ili igračke, prometnu gužvu, susrete s kompliciranim kolegama ili razmišljanje o teškim obvezama.
Ako doma imate razbacanu odjeću ili igračke, znači da s nekim živite tko je vrijedan tog truda. Ako i ne živite s nekim, znači da imate puno odjeće.
Ako ste upali u prometnu gužvu, znači da ste ušli u neko dostupno prijevozno sredstvo ili imate automobil. To znači da lakše stižete do cilja.
Ako se susrećete s kompliciranim kolegama, to znači da imate posao i možete ostvariti dohodak. Znači da imate krug ljudi oko sebe. Sigurno je netko od njih osoba s kojom se razumijete.
Ako razmišljate o teškim obvezama, znači da idete naprijed i pomičete se u životu. To znači da tražite rješenja. To znači da imate s čim razmišljati.
Život nije lagan. Onaj tko vam je objašnjavao da jest, možda vas je htio zaštititi na pogrešan način. Život je itekako složen, a dobra vijest je da svi u sebi imamo upute za rukovanje. Jedinstvene, taman po našoj mjeri... Samo se treba sjetiti koristiti ih.