Pretraži ovaj blog

ponedjeljak, 8. lipnja 2015.

Brige

Mnogi brinu. Probude se i razmišljaju o tome što će biti na poslu. Oni koji nemaju posao, brinu o još jednom danu bez posla. U prometnoj gužvi, brinu hoće li stići na vrijeme tamo gdje su krenuli. Na poslu brinu o lošim međuljudskim odnosima. Brinu o rezultatima. Brinu o razgovoru s nadređenom osobom ili teškim klijentom. Brinu o razgovoru sa suradnicima. Brinu o tome hoće li na vrijeme stići do vrtića preuzeti djecu. Brinu jesu li isključili peglu. Brinu jesu li zaključali vrata i zatvorili prozor je će možda puhati vjetar. Brinu jer očekuju da se nešto ružno dogodi. Brinu o mogućoj bolesti u obitelji. Brinu jer ne znaju hoće li biti sretni. Brinu u partnerskim odnosima. Brinu o rezultatima djece u školi itd. itd.
Čini se da to stanje popušta kad dođe produženi vikend. Ali, onda odmor traje 2 dana, fotografira se sve lijepo što nas okružuje, a onda opet dođe vrijeme za brige.
Fotografije jesu lijepe uspomene, ali ne pomažu kad dođe red na brige.
Iskoristite odmor da se oslobodite tereta brige. Život nije mentalna borba. Razmišljanje o brigama ne rješava ništa. Naprotiv. Pronađite svoje vrijednosti, vrline, blagoslove, darove i sve što imate. Prisjetite se. I to zbrojite. Zapišite. Nacrtajte. Pročitajte bezbroj puta. Ne trčite sumanuto u potrazi za srećom. Sreća je tu. U vama. Pod paučinom zvana briga.