Pretraži ovaj blog

ponedjeljak, 26. listopada 2015.

Mirjana Tušek - 90 minuta s uspješnim ženama (44/90)

Na Facebooku sam pokrenula projekt koji predstavlja 90 uspješnih žena pod nazivom 90 minuta s uspješnim ženama. Zajednica na Facebooku proširit će se na druge aktivnosti izvan društvenih mreža, a ovo je samo jedan fantastičan početak u kojem svi imamo priliku izdvojiti uspješne žene i pohvaliti ih za njihovo zalaganje, trud, rad i postignuća.

Mirjana Tušek je prije 27 godina završila srednju trgovačku školu u Koprivnici. Oduvijek je znala da je njena misija pomagati ljudima te da ostavi ovaj svijet puno boljim mjestom nego ga je zatekla.
Kroz 26 godina radnog staža u trgovini, cvjećarni i osiguranju, odlučila je konce života uzeti u svoje ruke.
Inače samohrana majka uspješnog sina koji studira u Zagrebu, treću godinu na TVZ, smjer mehatronika i koji ju predstavlja u javnosti kao mama i tata 2u1, vodilja mu je kao životni primjer.
Za nju ne kažu bez razloga da je hrabra žena jer u ovoj krizi je sama kupila kuću i nosi težak teret kredita u CHF. Ulaže u svoj razvoj i stalni je posjetitelj Gradske knjižnice i čitaonice. Prije godinu dana završava Theta healing i upisuje NLP, kako bi mogla lakše razumjeti život i nositi se sa izazovima.
Prije šest godina upoznala je projekt kroz koji ima priliku visoko motivirane ljude pripremiti za uspješne poduzetnike, bez rizika i visokih ulaganja.
Kako za razvoj ozbiljnih projekata treba dovoljno novca da se opstane, odlučila se je na težak i mukotrpan put pri razvoju međunarodnog projekta u Hrvatskoj od nule.
Bez nekih političkih i rodbinskih veza, sama sebi je rekla: "Ja to mogu!"
Uz sve životne teškoće stres je prouzrokovao tešku i neizlječivu bolest i prognoze doktora su bile na godinu dana preostalog života. Nije vjerovala u nalaze nego se je prepustila ljubavi prema svojoj misiji života. U najtežim trenucima i nakon kemoterapije, ostavlja donekle "siguran posao" u Croatia osiguranju i odlazi u Austriju u totalno nepoznatom putu.
Danas nakon 7 mjeseci, još uvijek živa te uspješno radi na svom projektu, živi u Austriji odakle priprema povratak za poduzetništvo i realizaciju ciljeva u Hrvatskoj.
Svakodnevno uči jezik, meditira, čita, uči, razvija svoj um za izazove završetka projekta i ispunjenja cilja do 2020. godine.
Na bolest se također osvrće s osmijehom te vjeruje da snaga uma i pozitivnih misli vodi hrabre ljude u pobjedu.
U Hrvatskoj priprema papire za otvaranje svoje firme koju osmišljava kao Centar za pomaganje motiviranim ljudima da budu uspješni poduzetnici kroz radionice i konzultacije.
Uz njezin optimizam i borbu veselo kaže: "Ako sam mogla ja mogu svi! Svaki dan na račun svoga života stavite veliku dozu ljubavi i zahvalnosti. Život je prekratak da biste bez strasti došli do vrhunca!!"