Pretraži ovaj blog

srijeda, 28. rujna 2016.

Svako jutro

Svako jutro izgleda isto. Neki se probude u panici razmišljajući kako se opet nisu dovoljno naspavali i daju sebi obećanje da će ranije na spavanje.

Neki u glavi prebacuju i organiziraju obveze za taj dan. Neki pomalo strahuju od događaja, susreta i aktivnosti koje ih očekuju. Bez obzira na buku u glavi, kreću u dan, obavljajući jutarnju higijenu i pripremajući se za izlazak ili početak obveza.
No, gdje ste tu vi? Jeste li rob aktivnosti ili obveza? U našem danu, obveze i higijena tijela su na prvom mjestu, no što je s higijenom duha? Jeste li zastali, zahvalili se i odlučili biti mirni? Jeste li pogledali oko sebe s ljubavlju na ono što vidite? Jeste li sretni što ste otvorili oči i što vam srce kuca? Jeste li sretni što se imate s čim umiti? Jeste li odlučili uživati u svom društvu ovaj dan. Jeste li se dobro pogledali u zrcalu? Jeste li se vidjeli? Pozdravili? Poslali ljubav svom biću? Vjerojatno niste… Nemojte se čuditi što vas ne doživljavaju mnogi, jer danas možda niste ni sami doživjeli sebe na pravi način…