Pretraži ovaj blog

srijeda, 28. rujna 2016.

Zakon privlačenja i moć pozitivne namjere

Danas mnogi govore o knjizi Tajna koja je postala međunarodni hit, tiskana je u milijunima primjeraka i prevedena je na desetke jezika. Mnogi su već čuli i za zakon privlačenja, afirmacije i općenito snagu pozitivnog razmišljanja.

Mnogi su uvjereni da ako nešto jako žele i vizualiziraju, da će se to sigurno i ostvariti. Barem se nadaju da je tako. Lijepo je vjerovati da je to istina. Takve savjete daju u neki “duhovni gurui”: “Samo treba vjerovati!”. Ako i kad se ljudima ne ostvari nešto što su htjeli, ovi mogu reći: “Niste dovoljno vjerovali! Snaga Vaše vjere je poljuljana!” I gdje smo onda? Nismo ni na početku, je se osoba nakon takvih komentara osjeća još lošije i još joj je nametnut teret krivnje da nije dovoljno vjerovala.

Za uspjeh i za ostvarivanje ciljeva koje ste postavili, ključna je namjera. Isto tako, važno je podržati je svojom energijom, ali istovremeno živjeti u zahvalnosti. Važno je biti svjestan svojih misli i prepustiti se višem vodstvu (Bogu, Univerzumu, životnoj sili ili u što vjerujete). Ipak, postoje situacije kad ne možete shvatiti zašto se nešto dogodilo, jer nam iz naših ljudskih cipela i naše stvarnosti nije jasno kako je postignut određeni rezultat (koji vam se može svidjeti ili ne).

Zadajte si ciljeve, njegujte zahvalnost u svakom trenutku, pozitivno razmišljajte, ali budite prilagodljivi i otvoreni na određene blagoslove na putu, kao i pouke koje niste očekivali. Ključna je ravnoteža. Rezultati i ciljevi se ostvaruju kada u svakom trenutku (sada i ovdje) želite postići maksimum iz situacije, a istovremeno ste spremni na blagoslove u budućnosti (ali niste opterećeni). Do većeg uspjeha će vas dovesti sreća i zahvalnost u ovom trenutku, nego vizualizacija s grčem i opterećenost rezultatima koje očekujete. Nije sve u namjeri, postoji niz životnih okolnosti i sila koji utječu na ishod. Ljudi vole vjerovati da je sve stvar u psihičkom dijelu nas i našem razmišljanju, no najveći dio rezultata leži u onome što mi jesmo, u našoj duši, odnosno središtu identiteta našeg bića. To je taj moćni dio nas, na koji mnogi zaborave, ne njeguju ga, izgube ideju o pozitivnoj namjeri i vrijednostima. Misli jesu moćne, ali ono u nama je još moćnije.