Pretraži ovaj blog

petak, 7. ožujka 2014.

Kako se motivirati?

"I da se hoću motivirati, tko zna ima li to nekakvog smisla u današnje vrijeme?"
"Nisam polje pa da na sebi radim..."
"Kako da se motiviram, kad stalno nailazim na prepreke?!"
"Motivirao bi se ja da mi šef poveća plaću. Što da stavim na tavu?!"
"Kad bi oni bili drugačiji prema meni, sigurno bih i ja promijenio svoje ponašanje..."
"Gdje da nađem motivaciju, oko mene su svi depresivni..."
"Nema motivacije u mom gradu..."
"Nemoj biti dosadna više s tim optimizmom, ideš ljudima na živce..."

Dobrodošli u Vedru kuću znanja! :)
Ovo su sve stvarne rečenice koje često čujem oko sebe... Možda je i vas pogodila neka od ovih napasti :)
Nadam se da nije i da svako jutro skupljate novu snagu za nove radne i životne pobjede. Ima jedna zgodna izreka koja kaže da je lako biti nasmijan kad život teče poput pjesme, ali treba biti nasmijan kad stvari krenu naopako... Upravo tako! U vremenu krize, teško da se možemo osloniti na vanjsku motivaciju. Inspiracija mora doći iz nas i trebali bismo biti dosljedni i uporni u traženju impulsa koji nas pokreću... Pametni ljudi kažu da je bolje da promjenu napravite iz inspiracije, a ne iz nužde, iako i nužda zna biti odličan motivator i učitelj...
Bez obzira u kojoj ste fazi, ključno je da pogledamo u sebe i razmislimo što zapravo želimo postići. Ključno je da promislimo što nam govori situacija u kojoj smo se našli... Trebamo stati na trenutak i razmisliti što biste savjetovali sami sebi da ste svoj najbolji prijatelj u situaciji u kojoj jeste... Ključno je sagledati sebe, pogledati u sebe i donijeti odluke zbog kojih ćete u budućnosti biti sami sebi zahvalni. I za kraj, opet ću podsjetiti na jednu izreku koju sam već spominjala na blogu (ali treba se podsjetiti...), a to je ona koja govori da će vam za godinu dana biti žao što nešto niste počeli već danas! Jedino Vi znate o čemu je riječ i što slijedi... Sretno s pozitivnim promjenama i odlukama!

Ukoliko želite dodatnu inspiraciju i interakciju u grupi, pridružite nam se na radionici Okvir poslovnog uspjeha - Kako se motivirati, 12. ožujka od 18.00 do 21.00 u Filaksu. Više informacija možete potražiti ovdje.