Pretraži ovaj blog

srijeda, 24. lipnja 2015.

Aleksandra Hampamer - 90 minuta s uspješnim ženama (22/90)

Na Facebooku sam pokrenula projekt koji predstavlja 90 uspješnih žena pod nazivom 90 minuta s uspješnim ženama. Zajednica na Facebooku proširit će se na druge aktivnosti izvan društvenih mreža, a ovo je samo jedan fantastičan početak u kojem svi imamo priliku izdvojiti uspješne žene i pohvaliti ih za njihovo zalaganje, trud, rad i postignuća.

Gledajući jučer fotografije opet mi je zapela za oko jedna iz Skloništa za napuštene životinje Prijatelji Čakovec... U Aleksandrinom naručju opet novi pas. Nađena ostavljena na cesti s polomljene obje noge, usred najjačeg pljuska, a poslije operirana. Nalazi se kod Aleksandre koja kaže da kujica doslovce puzi od straha da je opet netko ne povrijedi. To malo predivno biće traži dom (i možete se javiti Aleksandri ako ste prava obitelj za ovo mlado biće).
I zato želim istaknuti njene napore, trud i istinsku volju jer se bori za one koji se ne mogu sami izboriti za sebe.
Alekasndra Hampamer rođena je u svibnju 1970. godine. Živi i radi u Čakovcu gdje vodi nakladničku tvrtku Dvostruka duga d.o.o., Udrugu Umjetnost davanja i Sklonište za napuštene životinje Prijatelji Čakovec. Dosad je izdala tri knjige – Ajurveda za svaki dan, 108 pitanja o Integralnoj meditaciji i Nova kuharica, a izašao je i njen prvi roman "Očuh i Kopile". U romanu je odlučila glasno ispričati svoju priču i zajedno s agencijom Dhar media pokrenuti kampanju “Usudim se reći: Da, zlostavljana sam!”. Očuh i Kopile potresna je priča o životu jedne djevojčice i jedne starice. Dok jedna svakodnevno dobiva batine i prolazi kroz horor svog djetinjstva, druga priča iscjeljujuće priče koje djevojčici pomažu kročiti kroz pakao života.
Aleksandri želim puno uspjeha i svako dobro, uz želje da nema toliko posla u azilu i uz pretpostavku da će ljudi jednom postati pametnija bića koja neće imati potrebu činiti neugodne i zastrašujuće stvari.