Pretraži ovaj blog

utorak, 30. lipnja 2015.

Manuela Šola - 90 minuta s uspješnim ženama (25/90)

Na Facebooku sam pokrenula projekt koji predstavlja 90 uspješnih žena pod nazivom 90 minuta s uspješnim ženama. Zajednica na Facebooku proširit će se na druge aktivnosti izvan društvenih mreža, a ovo je samo jedan fantastičan početak u kojem svi imamo priliku izdvojiti uspješne žene i pohvaliti ih za njihovo zalaganje, trud, rad i postignuća.

Prošle godine je njena agencija proslavila 10 godina, tijekom kojih je poslovanje proširila na regiju. Pokrenula je posao s 25 godina, no znala je da sigurnost ne postoji stoga joj izazovi u poduzetništvu ne predstavljaju problem nego u njima vidi priliku. Njeno ime je Manuela Šola, vlasnica i direktorica agencije Abrakadabra integrirane komunikacije te suvlasnica i direktorica specijalizirane agencije Ping Pong za dvosmjerne komunikacije. Za nju govore da je prilično zahtjevna šefica za svojih 20-ak zaposlenika, iako za sebe više voli reći da je više kreativna poduzetnica nego menadžerica. Za ljude koji se bave PR-om kaže da bi trebali imati kvalitetno opće obrazovanje, izvrsne komunikacijske vještine, poznavanje PR-a kao struke. Očekuje se da osobe kontinuirano ulažu u usvajanje novih znanja i razvoj novih vještina.
Privatno, uživa u putovanjima s kojih se vraća puna energije i spremna na nove poslovne izazove. U zimsko vrijeme posjećuje toplije krajeve gdje uživa u svim blagodatima takvih destinacija. Uživa u jedrenju, dobrim knjigama, filmovima i putovanjima, kao i modnim dodacima te najnovijim gadgetima.
Ne bi trebalo propustiti ni navesti da je menadžerske vještine brusila na CBA MBA studiju. Članica je Cranea, dobitnica CROMA nagrade za mladu managericu godine, članica Izvršnog odbora Udruge malih i srednjih poduzetnika u HUP-u, 2011. godine je izabrana za ambasadoricu ženskog poduzetništva pri projektu European Network of Female Entrepreneurship Ambassadors.
Bravo Manuela!