Pretraži ovaj blog

utorak, 25. kolovoza 2015.

Tajna uspjeha je u vama

Povodom seminara i radionica koji će se održati u rujnu 2015. u Zagrebu, razgovarala sam s Jasminom Kovačev, međunarodnom EFT stručnjakinjom i coachem za vrhunska dostignuća.

Seminari su namijenjeni svima koji žele podići razinu odlučnosti i steći spoznaju da mogu biti uspješniji, onima koji žele podići samopouzdanje u poslovnim aktivnostima, svima koji žele postići poslovne cijleve, uživati u svojoj karijeri i onima koji žele postići veća primanja.


Obiljka: Javljaju li vam se ljudi koji imaju konkretno obrazovanje, znanje ili iskustvo no ipak u životu ne uspijevaju dobiti odgovarajući posao i biti za njega plaćeni koliko zaslužuju?

Jasmina: Da, upravo u takvim situacijama najviše mogu i pomoći.

Obiljka: Po Vašem mišljenju, koji su ključni elementi uspjeha?

Jasmina: Pored kompetencije za područje u kojem želimo uspjeh, najvažniji ključni elementi uspjeha su ABC (Attitude, Beliefs, Commitment), Svaki od ovih elemenata ima svoje podelemente ili nivoe.

Obiljka: Je li niska razina samopouzdanja često uzrok nezadovoljstva svojim reakcijama u poslovnom okružju?

Jasmina: Uzrok nezadovoljstva u poslovnom okruženju može biti vrlo različit, a najčešće se svodi na činjenicu da kada se naša uvjerenja ne slažu s onim što se događa oko nas, doživljavamo emocionalnu reakciju, odnosno stres. Samopouzdanje je široka kupola i manjak samopouzdanja je vezan za brojna samolimitirajuća uvjerenja koja se često poklapaju s korijenima uzroka našeg nezadovoljstva. Kad govorimo o nezadovoljstvu svojim reakcijama u poslovnom okruženju, prvo treba naglasiti da su naše reakcije rezultat programa naše podsvijesti, isto kao što je i samopouzdanje. Programi podsvijesti se mogu mijenjati, ali ih prvo treba identificirati. Istovremeno, svatko je drugačiji, uvjerenja su različitog stupnja kompleksnosti. Dvije osobe mogu imati isto samolimitirajuće uvjerenje, ali stupanj kompleksnosti može biti drugačiji.

Obiljka: Koji je prvi korak prema ostvarenju prihoda koje zaslužujemo?

Jasmina: Prvi korak je postizanje razine kompetentnosti tj. usvojiti potrebna znanja i iskustvo. Iza toga, sve je u nama samima, u našim uvjerenjima i emocijama. Što je više samolimitirajućih emocionalnih i mentalnih blokada (uvjerenja), teže postižemo to što vjerujemo da zaslužujemo. Znači, ako imamo odgovarajući kompetentnost, a ne postižemo ono što vjerujemo da bi trebali da ostvarujemo kao prihod, ključno je raditi na sebi. Rad na sebi je potreban svakom čovjeku i predstavlja cjeloživotni proces. U poslovnim situacijama, vrlo često je nužno ubrzati taj rad na sebi.

Obiljka: Možete li navesti nekoliko primjera značajnijeg napretka polaznika po završetku radionice?

Jasmina: Unutarnje promjene neizostavno se odraze na sva druga područja života. Jedna polaznica je samo 2 dana nakon radionie vezane za uklanjanje blokada novcu dobila poziv s ponudom za radno mjesto, a prije toga je bila bez posla. Drugi polaznik je primijetio značajno drugačiji odnos svojih kolega na poslu prema njemu, uočio je da su puno blaži, a ujedno su mu nestali kronični bolovi u predjelu bubrega, dok je treći polaznik uočio da sve postiže puno lakše. Promjene su različite za svakoga, ali sigurno je da se svatko pomakne na svoj sljedeći stupanj funkcioniranja.

Više informacija o seminarima Jasmine Kovačev u Zagrebu (Otpustite blokade novcu i Tajna je u Vama) saznajte na organizacijahrvatska@gmail.com

(objavljeno na portalu Obiljka - www.obiljka.com)