Pretraži ovaj blog

ponedjeljak, 14. rujna 2015.

Anita Bušić - 90 minuta s uspješnim ženama (39/90)

Na Facebooku sam pokrenula projekt koji predstavlja 90 uspješnih žena pod nazivom 90 minuta s uspješnim ženama. Zajednica na Facebooku proširit će se na druge aktivnosti izvan društvenih mreža, a ovo je samo jedan fantastičan početak u kojem svi imamo priliku izdvojiti uspješne žene i pohvaliti ih za njihovo zalaganje, trud, rad i postignuća.

Anita Bušić je molekularna biologinja, autorica 16 udžbenika i radnih bilježnica iz biologije za srednje škole, te 10 puta nagrađivana inovatorica za BodyRecog (http://bodyrecog.com/), računalni sustav za digitalno praćenje gubitka masnog tkiva i dobitka mišićnog tkiva tijekom tjelovježbe i dijete. To čini na vidljiv i mjerljiv način – preko uzete fotografije na kojoj su prikazane promjene u centimetrima i to kroz vrijeme. BodyRecog ujedno analizira podatke dobivene digitalnim mjerenjem, utvrđuje zdravstveni i nutritivni status osobe, zdravstvene rizike, očekivanu životnu dob, te nudi stručna objašnjenja i preporuke.
Portal Women in Adria proglasio ju je „poduzetnicom koja nas je nadahnula 2014. godine“ te „poduzetnicom koju valja pratiti u 2015.“ godini. Hrvatska gospodarska komora joj je povodom dobivanja nagrade INPEX 2015, zahvalio riječima „Dopustite da Vam izrazimo zahvalnost što ste pridonijeli promicanju hrvatskog imena, obrazovanosti i kvalitete te da izrazimo ponos što je Hrvatska gospodarska komora pomogla u promociji Vaše inovativnosti“.
Nominirana je za nagradu CESA u kategoriji Najtujecajnijih žena u Hrvatskoj.
Dosada je osam puta „pitch-ala“ BodyRecog, te je pozvana pitch-ati i na Crowdfunding konvenciji u rujnu 2015. kao polaznica Crowdfunding akademije u Zagrebu, te na Pioneers of the Balkans u studenom 2015. u Beogradu gdje će se natjecati za nagradu od 250.000 eura.
Anita je iskusni predavač raznih tematika – od znanstvenih, poslovnih, sportskih do duhovnih s preko 23 godine iskustva. Između ostalog, pozvani je predavač na TEDx UniversityOfZagreb 2015 gdje je održala predavanje „Od znanstvenice do inovatorice“.
Premda sebe ne smatra trkačem, ipak je istrčala, ili kako se ona voli našaliti, prešla tri maratona i dva polumaratona kako bi sama sebi dokazala da to može.