Pretraži ovaj blog

nedjelja, 8. prosinca 2013.

Kad je dobro krenuti u poduzetništvo?

Za kretanje u poduzetništvo, nije važno doba godine niti savjet bliskih osoba. U poduzetništvo trebamo krenuti kada smo spremni raditi i više od 12 sati dnevno, kada  imamo dovoljno energije i volje da posao „guramo“ dok ne počne normalno funkcionirati, kad smo usvojili odgovarajuća znanja i vještine te kad znamo da imamo sve ostale potrebne resurse. Nije realno očekivati da ćemo u prve dvije godine poslovanja ostvarivati značajnije prihode stoga je važno biti siguran da nas nedostatak nekog od važnih resursa neće natjerati da u početku izgubimo volju. Bilo bi dobro da u poduzetništvo ne krećemo odmah nakon završene srednje škole ili fakulteta, jer iskustvo u drugim tvrtkama uvijek dobro dođe. Što imate više iskustva u različitim poslovnim situacijama i različitim djelatnostima, to ćete biti fleksibilniji i snalažljiviji u vlastitom poslu. Za uspješan posao važna je priprema i dobar plan, stoga pažljivo planirajte, skicirajte, računajte i analizirajte strategiju. Dakle, pravo vrijeme za krenuti je kada smo pripremljeni i spremni!

Objektivno sagledavanje situacije u kojoj se nalazimo spriječit će nas da u poduzetnički projekt uđemo radi ogromne želje ili strasti. Iako su takve emocije zaista potrebne u poslu, nažalost mogu biti i opasne ako ih ne podržavaju odgovarajući resursi i spremnost poduzetnika na dosljedan rad.


U Poslovnom učilištu Filaks su u tijeku upisi u 10. generaciju verificiranih programa Menadžer u malom poduzetništvu u trajanju 150 školskih sati s posebnim slavljeničkim uvjetima, odnosno školarinama. Više potražite na www.filaks.hr