Pretraži ovaj blog

ponedjeljak, 16. prosinca 2013.

Pozitivne poslovne promjene

12. prosinca u Filaksu je održan skup Čarobnjak iz srca na kojem smo analizirali shvaćanje naše stvarnosti i govorili o pozitivnim poslovnim promjenama.

Ana Bučević, autorica knjige Safari duha i iznimno poznata po Youtube kanalu s preko 500.000 prikaza govorila je o zakonu privlačenja koji je tu i djeluje uvijek, samo je pitanje jesmo li mi toga svjesni ili nismo. Ana je govorila o tome kako smo mi kreatori vlastitih života i kreiramo život, samo netko svjesno, a netko nesvjesno. Svi smo dobili dar, po kojem ćemo znati da li smo na dobrom putu ili smo malo skrenuli sa njega. A to su naše emocije. One su naš vodič. One su pokazatelj naših misli. Misli su kreativne, a emocije nam govore kakve su nam misli i što ćemo privući u svoj život. Postoje alati i metode koje kada koristimo život poprima posve drugi smisao i u našem životu se počinju događati čuda, a čuda su osnova života!


Kanal Safari duha: http://www.youtube.com/channel/UCBEipHW5jNHITTkNXJHPD1g

Ja sam govorila o tome kako se (opet) zaljubiti u život i posao. Što se zapravo događa s nama? Još u 17. stoljeću Oliver Cromwell rekao je da prestajemo biti dobri ako se prestanemo truditi biti bolji. Međutim, često se očekuje da poboljšanje dođe preko noći. Ako ne dođe u roku dan ili dva, ljudi znaju odustati. Za sva poboljšanja treba vremena. Neki stručnjaci kažu da nam treba oko 10.000 sati da bismo postali vrhunski majstor u svom poslu, bez obzira o čemu je riječ. Dakle, treba svaki dan naučiti nešto novo, imati volju, popraviti nešto kod sebe iz dana u dan i na kraju će s vremenom doći rezultati. Oni neće doći ako nemamo volju biti dosljedni. Kao što nitko za nas ne može vježbati trbušnjake ninaučiti njemački jezik, tako nitko za nas ne može preuzeti ni tu odgovornost da nas odvede do ostvarenja našeg cilja.
Svaka knjiga, članak, predavanje ili radionica, radno mjesto, svaki pozitivan razgovor ili sastanak vode prema novom znanju, usavršavanju i razvoju. Prirodno je da želimo napredovati, rasti i razvijati se. U takvoj situaciji raste nam i samopouzdanje. Katkad se dogodi da jednostavno ne vidimo svjetlo na kraju tunela. I nije moguće unaprijed vidjeti put. Ne možemo znati što će se sve dogoditi, ali pogledamo li u prošlost, vidjet ćemo da životni mozaik ima smisao, da smo iz toga nešto vrijedno naučili i da nas to danas čini kvalitetnijom osobom. Bez obzira na to jeste li na dnu, jeste li prešli već dobar dio puta ili ste tik do vrha, uvijek sve aktivnosti začinite voljom. Umjesto da zbrajate što se loše dogodilo, od sada odlučite mjeriti samo pozitivne korake i svoj napredak u životnoj utakmici.