Pretraži ovaj blog

petak, 21. ožujka 2014.

Uspješne priče 2


Na Međunarodni dan sreće, 20. ožujka, održana je 2. večer uspješnih poslovnih priča u restoranu Mademoiselle. Gosti su bili Matija Matečić, Diana Franulić Šarić i Petra Gudelj koji su u ugodnoj i opuštenoj atmosferi prezentirali svoje inspirativne poslovne priče. 

Matija Matečić je direktor i vlasnik kreativne tvrtke COAX iz Zagreba čiji je fokus na dizajnu i razvoju internetskih servisa za domaće tržište. Matija je završio studij informatičkog dizajna i interes prema internetu rezultirao je suradnjom na neprofitnim projektima koji su otvorili vrata prema napredovanju i osobnom razvoju u dot-com sferi. Nepresušna znatiželja za novim tehnologijama i konstantno unapređivanje vještina u dizajnu i programiranju projekata za razne klijente ucrtali su put otvaranju i vođenju vlastite IT tvrtke koja je nedavno napunila 7 godina postojanja. Najveće izazove u svojoj karijeri vidi u poslovnoj samostalnosti i pokretanju servisa Solo u veljači 2013., kojim je poduzetnicima-početnicima odlučio olakšati izdavanje i evidenciju računa putem weba (www.solo.com.hr).

Mr. sc. Diana Franulić Šarić je voditeljica korporativnih komunikacija i marketinga EOS Matrix. Nakon niza godina posvećenih sveučilišnoj karijeri, godine 2005. svoju karijeru usmjerila je na odnose s javnošću nakon završetka jednogodišnjeg poslovnog usavršavanja za PR managera u Poslovnom učilištu “Experta“. Znanstveni magisterij iz područja tehničkih znanosti stekla je na Tekstilno-tehnološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu gdje je kao koautor objavila Sveučilišni priručnik „Primijenjeno računalstvo“. Svoje korporativno PR iskustvo stjecala je u tvrtki Jupiter Adria gdje je radila kao voditeljica korporativnih komunikacija na području razvoja investicijskih projekata te u Microsoftu Hrvatska gdje je radila na povećanju javne percepcije pozicioniranja Microsoft kompanije kao lidera u ICT industriji s pozicije Corporate Communication and Image Manager. Agencijsko iskustvo stjecala je u agenciji Spona komunikacije i Manjgura. 2011. godine završava program za Menadžera u malom poduzetništvu u Poslovnom učilištu Filaks, gdje po prvi put predstavlja obiteljsku ideju Walligamija, danas nagrađivanog proizvoda inovativne zidne složive posude za cvijeće. Svojim pozitivnim stavom koji prati njezin rad, ostvaruje uspješne rezultate i širi pozitivnu energiju u svojoj okolini... (http://walligami.com/hr)

Petra Gudelj je po zanimanju glazbenik flautist i mag. politologije, na smjeru međunarodna politika i diplomacija. Do sada je radila u privatnom sektoru, a od prošlog proljeća kreće kao start-up poduzetnica. Utemeljila je malo drugačiju glazbenu školu u kojoj nudi (osim sustavnog glazbenog obrazovanja) nekoliko inovativnih programa i metoda glazbenog obrazovanja u kojima kombiniraju klasičnu i funkcionalnu pedagogiju. Njeni autorski programi naišli su na zanimanje (i time stvaranje kritične mase potrebne održanju projekta), ali i na odlične povratne informacije polaznika. Početna ideja bila je glazbeno obrazovanje djece predškolske i školske dobi, no nakon više upita počeli su i s glazbenim obrazovanjem za odrasle. Trenutno pripremaju obogaćenu ponudu za sljedeću školsku godinu. Također, izvode i nastavu na svjetskim jezicima za strance. Petrini prijatelji za nju kažu da je neukalupljiva i sama prizna da jako voli razmišljati. Petra je također bivša polaznica programa usavršavanja Poslovnog učilišta Filaks s područja oglašavanja i odnosa s javnošću. (http://glazbaonicaljubav.com).

Sve što je netko ostvario, to mogu postići i drugi, jer uspjeh ostavlja tragove. U vremenu kad se borimo s brojnim izazovima, pozitivne priče nas vesele i daju nam snagu da krenemo svojim putem. Ne možemo kopirati tuđe primjere, ne trebamo se uspoređivati s drugima, već tražiti svoj put... Kad sami sebi potvrdimo da se može bez obzira na prepreke, sve ide lakše...

Hvala sudionicima i gostima na prelijepoj večeri! 
Vidimo se 22. svibnja na 3. večeri uspješnih poslovnih priča u 19.00. LINK