Pretraži ovaj blog

petak, 28. ožujka 2014.

Vrhunski projekt

Danas sam opet svjedočila postojanju veza oko nas... Ovaj put me je to saznanje jako razveselilo i čak sam se našalila na tu temu... Zašto? Osjetila sam ogromnu snagu i zadovoljstvo, jer sada znam da bez obzira na sve, imam svoj put i mogu ostvariti svoje ciljeve... Sigurna sam da je baš svatko od nas nevjerojatno jak i može napraviti sve ono što zamisli i snažno želi...

R. W. Emerson je rekao: "Ono što je iza nas i ono što je pred nama nevažno je u usporedbi s onime što je u nama!"

Profesor T. Ivančić kaže: "Previše smo se okrenuli prema van, čitamo dnevni tisak, slušamo medije te nam se duša počinje raspadati od nesigurnosti i gubljenja identiteta. U nama postoje klice koje mogu izrasti u  osobe sposobne osnovati vlastito poduzeće, pokrenuti neki novi projekt, hrabro se zauzeti da u javnosti vladaju optimizam i perspektivnost. Naš je duh svemoćan i stoga može svladati sve prepreke koje stoje na putu našim vizijama."

Lako je povjerovati da je nešto nemoguće, da ne možemo tragati za vlastitom poslovnom srećom, jer smo sa svih strana bombardirani negativnim porukama. Negativne priče se prepričavaju od usta do usta i stvara atmosfera u kojoj i najuporniji zaključuju da se više ne vrijedi boriti. Odustati je lako, prepustiti se još lakše, prihvatiti negativnost zvuči logično, no ja sam uvijek za kreativnost koja će uvijek iznova pronaći način da se svako jutro motiviramo. Kao što u prodaji mnogi odustaju tik do pozitivnog rezultata, tako i u poslu mnogi posustanu i zaključe da rezultati nisu vrijedni uloženog truda i energije. Ipak, trebamo se podsjetiti na jednu istinu koja piše i u podnaslovu ovog bloga... Ne smijemo zaboraviti da trebamo raditi dok imamo svjetla, jer smo odgovorni za talente koji su nam povjereni! U nama je snaga koju možemo i trebamo aktivirati, u nama su moći na koje ne računamo, u nama je sve što nam treba da krenemo dalje... Pozitivnih primjera je uvijek bilo i bit će, samo je važno u kojem smjeru gledamo... Puno snage vam želim!