Pretraži ovaj blog

ponedjeljak, 8. lipnja 2015.

Dobre i loše osobine

Neke osobine se mogu smatrati lošima, no kad su u podlozi dobre namjere i pozitivni ciljevi, itekako ih treba razvijati. S vremena na vrijeme treba biti dosadan. Treba biti lukav. Treba biti agresivan. I treba biti distanciran. Važna je mjera prema kome ili čemu je usmjereno. Isto je kao i sa začinima u hrani. Začini su odlični sami po sebi, samo ljudi ih nekad ne znaju kombinirati ili pretjeraju. A samo savršene namirnice mogu bez začina...
A ja sam skoro savršena... Da nema ovih par koji me zaista ne vole točno bih mislila da sam duh :) Šalim seeeee! ;) A to je zato da dodam da se treba šaliti i na svoj račun i znati tko si u svakoj situaciji. Svatko od nas zna što nosi u sebi.
Ako se ne osjećamo dobro, niti jedna pohvala ili nešto izvana ne može nas usrećiti pa onda pretjerujemo s lošim začinima. Ali, ako se osjećamo dobro, začini su samo dar koji možemo koristiti na pravom mjestu, u pravo vrijeme i s određenim ljudima. Ima ona neka izreka koja kaže: "Neka vaše riječi budu uvijek ljubazne, ali i začinjene solju, da biste svakome mogli odgovoriti na pravi način." Kvalitetno začinjen dan vam želim!