Pretraži ovaj blog

ponedjeljak, 17. ožujka 2014.

Tjedan u znaku veza

Cijeli prošli tjedan sam svjedočila postojanju veza u poslovanju. Nisam otkrila toplu vodu, svi znamo da to postoji. 

Meni je posebno zanimljivo što sam imala priliku uočiti različite razine tih "veza". Neke veze su političke, neke rodbinske, neke prijateljske, neke po principu "bivših kolega", neke po principu ljubavnih odnosa, neke po principu ljubavnog odnosa kojeg bi jedna strana htjela ostvariti, neke su po principu "uloženo-dobiveno" i tako unedogled...

Činjenica je da smo se svi s tim suočili. Međutim, kad kroz tjedan doživiš da ti na posao utječe nekoliko takvih situacija, onda se čovjek zapita što nam to govori... Da se to dogodilo prije par godina, vjerojatno bih se silno razočarala i bila tužna. Međutim, danas to prihvaćam kao dio svog poslovnog puta i razvoja. Radim svoj posao kako najbolje znam i trudim se svakodnevno. 

Ne mogu utjecati na to kako drugi doživljavaju posao niti kako sklapaju poslove. Mogu utjecati samo na to koliko ulažem u kvalitetu onoga što radim i na svoje ciljeve. Također, kontinuirano provjeravam jesam li u skladu sa svojom životnom i poslovnom svrhom... Posebno sam zahvalna što su nam brojni pojedinci i tvrtke ukazali povjerenje i bez postojanja veze... Dakle, uvjerena sam da svi imamo priliku... Posla ima i za one koji se vrte u svom uskom krugu veza, međusobno pomažu i guraju. To traje jedno vrijeme... Onda se veze pokidaju iz različitih razloga. Svakodnevno možemo vidjeti takve primjere raspada nekad skladnih poslovnih veza...
S druge strane, ako čovjek radi svoj posao na način da želi dobro svim sudionicima s kojima dolazi u kontakt, onda taj posao raste, zadovoljstvo se utrostručuje, uz osjećaj ponosa i svakodnevno ohrabrenje onih koji su s nama na istom putu. 

Želim vam tjedan pun povjerenja u vlastite sposobnosti i moć da ne trošite energiju na nešto što ne možete promijeniti, već da je usmjerite u ono što vam pomaže da idete dalje!