Pretraži ovaj blog

ponedjeljak, 14. srpnja 2014.

Fokus na vrline

U smislu usvajanja novih poslovnih znanja i vještina, jako je važno fokusirati se na vrline i snage pojedinca i nastojati ih pojačati kroz dodatnu edukaciju.

Nažalost, kod nas je češća situacija da se “ispravljaju” greške pa se uči ono što nam ne ide dovoljno dobro. Naravno, o svim segmentima posla je potrebno imati dovoljno jasne spoznaje i alate za obavljanje posla.

No, teško je očekivati da će ispodprosječna osoba kroz kraće vrijeme u nekoj vještini uspjeti dostići osobu koja je iznadprosječna u određenom poslu.

Dugoročno gledano, sve je moguće ostvariti, no za takve uspjehe presudna je disciplina i dosljednost, a mnogi ljudi nerado pristaju na takvu obvezu. Isto tako, može se dogoditi da i same tvrtke nemaju dovoljno vremena.

U mnogim tvrtkama se događa situacija da su zaposlenici postali manje kreativni, da posao bez obzira na brze promjene obavljaju rutinski.

Mnogi do sada uspješni pojedinci počinju raditi bez određenog zanosa, analiziraju stanje na tržištu, gledaju promjene i polako dolazi do zasićenja.

Takav pristup rezultira time da tvrtke korištenjem postojećih resursa više ne mogu ostvarivati rezultate koje su bez problema ostvarivali u prošlosti. Kad se dogodi nesklad između resursa tvrtke i rezultata koji nastaju, već je krajnje vrijeme za organizirane promjene i usmjeravanje članova tima.

Ipak, poslovno je mudrije s promjenama polako početi dok posao još uvijek ide relativno dobro, kako bismo ostavili dovoljno vremena za isprobavanje poslovnih taktika i mjerenje rezultata.

Nažalost, kada poslovni rezultati padaju, situacija se intenzivno mijenja i u timu, a uz manjak samopouzdanja u vlastite procjene, često donosimo još lošije poslovne odluke. Mnoge poslovne odluke donesene su u vremenu kaosa i nemira, a iz takvih situacija rijetko dolazimo do pametnih rješenja.