Pretraži ovaj blog

nedjelja, 13. srpnja 2014.

Stara znanja

Uspješni pojedinci znaju kako motivirati druge te uz tehnike motivacije kod svojih kolega potaknuti i njihovu samomotivaciju za učenje i usvajanje novih znanja i pristupa

Zadnjih par godina sve češće čujemo pojam “cjeloživotno učenje”. Svi već znamo koliko su brze promjene oko nas i zašto je važno usvajati nova znanja i vještine.

Zaista su rijetki pojedinci koji godinama rade na istom radnom mjestu, u istoj organizaciji. Kako se mijenjaju potrošači i klijenti, tako se tvrtke prilagođavaju i mijenjaju poslovne strategije.

S mijenjanjem pristupa na tržištu, mijenjaju se i potrebe za određenim znanjima i vještinama u sklopu timova.

Generacije naših baka i prabaka su sve informacije o životu mogle dobiti od svojih roditelja. Nažalost, današnje generacije to ne mogu reći, odnosno mlade je danas teško pripremiti na budućnost koja ih očekuje.

Isto tako, naši roditelji nisu imali sve informacije koje su nama potrebne za uspješno poslovanje i organizaciju života. Tako mnogi poslovni ljudi danas shvaćaju da stari modeli poslovanja više ne funkcioniraju, a da uspješne tvrtke traže nove alate i tragaju za uspješnijim stilovima vođenja.

U procesu cjeloživotnog učenja važno je sagledati postojeću situaciju i uočiti stanje u kojem se tvrtka našla u odnosu na tržište, ali analizirati i stvarnu situaciju u timu.

Mnogi odjeli u tvrtkama još uvijek gledaju u prošlost, tražeći krivce i utvrđujući zbog čega su se dogodile neke neugodne poslovne situacije. Ako kontinuirano gledamo u prošlost, to znači da smo manje okrenuti prema budućnosti.

Mnoge tvrtke bi imale motiviranije zaposlenike kad bi se uz traženje pogrešaka u poslu fokusirali i na pohvale postignuća na način da tako motiviraju timove. Uz motivaciju, u takvom odnosu još je važnija samomotivacija gdje svaki pojedinac traga za svojom poslovnom svrhom i nastoji je ostvariti.

Kad se spoji poslovna svrha članova tima s poslovnim ciljevima, timovi postaju čvrsti, a tada je moguće ostvariti i vrlo često zahtjevno postavljene ciljeve.