Pretraži ovaj blog

petak, 10. listopada 2014.

Poslovni izazovi

Mnogi su u dilemi rade li najbolje što mogu i postoje li neke dodatne prilike koje mogu iskoristiti u poslu. U vremenu kad se događaju brojne promjene, teško je zamisliti idealnu poslovnu situaciju u kojoj imamo punu potražnju za našim proizvodima i uslugama.
Zbunjeni promjenama u ponašanju potrošača, neki poduzetnici odustaju čak i od ispravnih poslovnih aktivnosti jer ne donose koristi u kratkom roku. Nažalost, malobrojne su aktivnosti koje će napraviti značajnije iznenadne preokrete u poslovanju.
Danas je puno vjerojatnije da ćete kontinuiranim, dosljednim aktivnostima i određenom radnom disciplinom postići određene rezultate. Ishitrene poteze, iznenadne preokrete i kretanje od početka možemo često vidjeti. Mnogi to čak promoviraju kao najpoželjniji potez u potrazi za nekim poslovnim rješenjima. Ja se ne bih s tim složila, jer "skakanje s litice" za nekog može značiti i srčani udar, a za nekog može kreirati određeni osjećaj iznenadne i poticajne slobode. Dakle, razmislite o svojim okolnostima i koji su to mali koraci s kojima možete započeti promjenu za kojom težite. To znači da ne skačete ako za skok niste spremni. Nemojte da vas netko na to nagovori. Za sve je potrebna priprema pa tako i za nove projekte.