Pretraži ovaj blog

četvrtak, 18. lipnja 2015.

Gordana Gorinšek - 90 minuta s uspješnim ženama (18/90)

Na Facebooku sam pokrenula projekt koji predstavlja 90 uspješnih žena pod nazivom 90 minuta s uspješnim ženama. Zajednica na Facebooku proširit će se na druge aktivnosti izvan društvenih mreža, a ovo je samo jedan fantastičan početak u kojem svi imamo priliku izdvojiti uspješne žene i pohvaliti ih za njihovo zalaganje, trud, rad i postignuća.

Danas je stigla preporuka koju je poslala draga Katica Wolf: "Prije svega želim Vam čestitati na ovoj originalnoj ideji. Stvarno fenomenalno. Ne znam je li moguće prijaviti više njih odjednom, jer u ovom trenu bih mogla nabrojiti barem 5 žena koje zavrjeđuju da ih se nominira, pa evo sad bih predložila kolegicu Gordanu Gorinšek. Diplomirala je na Agronomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu čime je stekla zvanje diplomiranog inženjera agronomije, smjer Zaštita bilja odnosno magistre inženjerke fitomedicine, pojednostavljeno rečeno, doktora za biljke. Nakon završetka formalnog obrazovanja, završila je program osposobljavanja u Ustanovi za obrazovanje odraslih Aroma Akademija u Zagrebu te stekla zvanja obiteljski aromaterapeut i aromamaser. Želja joj je bila proširiti stečena znanja i time izaći iz zadanih studijskih okvira.
Koju godinu kasnije, u toj istoj Ustanovi, predavala je kolegije Botanika i Mikrobiologija, a predavačku strast nastavlja u zagrebačkoj Ustanovi za obrazovanje odraslih Galbanum gdje je voditeljica programa Uzgajivač i prerađivač aromatičnog i ljekovitog bilja. Polaznicima nastoji približiti koncept, pojmove i postulate poljoprivredne proizvodnje s naglaskom na ekološkoj proizvodnji i preradi aromatičnog i ljekovitog bilja.
Uspješno plovi vodama aromaterapije i kozmetologije nekoliko godina. Mnogi događaji i poznanstva, više i manje ugodni, obilježe životni vijek te u trenutku događanja često ne prepoznajemo njihovu svrhu. S vremenom sva poslovna i privatna iskustva, kao i želje i vizije, međusobno nepovezani segmenti, formiraju cjelinu. Tako je svoje prve amaterske kozmetičke preparate pripravila na zamolbu sestre, koja je tada patila od određenih dermatoloških tegoba, a zatim jedne drage prijateljice. Izrađivala ih je prema njihovim individualnim potrebama koristeći stečena formalna znanja, a kasnije ih nadograđujući kontinuiranom edukacijom, istraživanjem i eksperimentiranjem. Svoje zadovoljstvo podijelile su sa svojim radnim kolegama, obitelji, prijateljima, znancima i ubrzo se dobar glas o djelotvornosti njene kozmetike proširio. S vremenom je prirodna kozmetika postala fokusom njenog profesionalnog interesa, a u konačnici je rezultirala i uspješnom poslovnom avanturom koja bi bez mnogih bliskih prijatelja, obitelji i divnih poslovnih suradnika bila gotova nemoguća."
Hvala Katici, a Gordani želim svako dobro i u budućem razvoju svega onoga što je tako lijepo započela...