Pretraži ovaj blog

nedjelja, 12. srpnja 2015.

Petra Gudelj - 90 minuta s uspješnim ženama (32/90)

Na Facebooku sam pokrenula projekt koji predstavlja 90 uspješnih žena pod nazivom 90 minuta s uspješnim ženama. Zajednica na Facebooku proširit će se na druge aktivnosti izvan društvenih mreža, a ovo je samo jedan fantastičan početak u kojem svi imamo priliku izdvojiti uspješne žene i pohvaliti ih za njihovo zalaganje, trud, rad i postignuća.

Petru Gudelj sam upoznala tijekom programa usavršavanja u Poslovnom učilištu Filaks. Petra je magistrica politologije i glazbenik flautist. Samohrana je majka dvoje čarobne djece.

Utemeljiteljica je glazbene škole Glazbaonica Ljubav, edukativnog centra umjetničkog profila koji se bavi podučavanjem glazbe i glazbenog izričaja, a programi su namijenjeni djeci predškolskog i školskog uzrasta. Glazbaonica je primjer uspješnog projekta samozapošljavanja Zavoda za zapošljavanje.
Glazbaonica Ljubav je malo drugačija glazbena škola s pomaknutom pedagogijom i originalnom metodologijom. Oni to ne rade. Oni to žive. Funkcioniraju poput goleme složne obitelji u kojoj je Petra i mama i tata. Petra uživa u „izvozu“ znanja i ljubavi, a materijal koji dobiju je dječji entuzijazam i vrckave oči. Iz škole djeca izlaze s puno novih znanja i osnažena.
Uz redovite polaznike, u programe su uključili i djecu iz domova za djecu s neodgovarajućom roditeljskom skrbi pa pro bono glazbeno obrazuju djecu u Nazorovoj, kao i djecu iz doma A. G. Matoš u Selskoj.
I kao zaključak za ovaj projekt, nameće se ono što Petra sama voli reći: „Žene trebaju biti zdravo samopouzdane, odnosno imati spoj poniznosti i hrabrosti, a u tome trebaju biti čvrste i dosljedne.“