Pretraži ovaj blog

ponedjeljak, 17. veljače 2014.

Izazovi

Neka istraživanja kažu da su izazovi i noviteti u životu najvažniji elementi sreće. Dakle, ako nam se događa nešto novo, ako smo suočeni s neočekivanom situacijom, to nam pruža snažan osjećaj zadovoljstva. Ako upoznajemo nove ljude, ako pogledamo neku novu predstavu, ako otputujemo u grad u kojem nismo nikada bili, ako naučimo igrati novu igru, sve su to izazovi koji nas čine zadovoljnijima. Neočekivani događaji često su izvor zadovoljstva, što je u suprotnosti s našom potrebom da se držimo poznatih i uhodanih aktivnosti kako bismo lakše upravljali svojim svakodnevnim poslovima.
Naravno, svi ponekad upadnemo u rutinu... Ipak, važno je da se zapitamo što smo prošli tjedan učinili novo i u kojem području smo napravili korak naprijed? Ako je riječ o nekoj novoj vještini, obično takav trud zahtijeva dodatni napor no uvijek nakon što ostvarimo zacrtano, osjećamo veliko zadovoljstvo i sreću.
Nije jednostavno stalno sam sebe motivirati i gurati, no jedino to nam ostaje kao trajni zadatak, jer sami sa sobom stalno imamo posla...


Ako želite upoznati neke nove ljude i napraviti jedan iskorak do zadovoljstva ovaj tjedan, pridružite nam se na 1. večeri uspješnih poslovnih priča, 20. veljače. Više na ovom linku.